Facebook Facebook Facebook

468x60 Ads

2008-2010 YILI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ KARŞILAŞTIRMA son

2008-2010 YILI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ KARŞILAŞTIRMA-1


1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

Yeni Eklenen – (Yeşil Kartlı Hastaların Durumları)

1.2. Kapsam

(2) Tedavi yardımları yeşil kart verilerek sağlanan kişilerin kayıtları Kurum tarafından devralınıncaya kadar sağlık yardımları yürürlükten kaldırılan kanunlardaki hak ve yükümlülükler çerçevesinde ilgili kamu idarelerince sağlanmaya devam edilecektir.

2. SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARI

Yeni Eklenen – (Belediyelere ait poliklinikleri ve İş yeri hekimleri eklendi.)

2.1. Sağlık Kuruluşları
2.1.1. Birinci Basamak Resmi Sağlık Kuruluşu

Belediyelere ait poliklinikler Birinci Basamak Resmi Sağlık Kuruluşlarına eklendi.

2.1.2. Birinci Basamak Özel Sağlık Kuruluşu
Birinci Basamak Özel Sağlık Kuruluşlarına İş yeri hekimleri eklendi.

Yeni Eklenen - ( Sağlık Kurumlarına, İstanbul Valiliği Darülaceze Müessesesi Müdürlüğü Hastanesi eklendi
2.2. Sağlık Kurumları
2.2.1. İkinci Basamak Resmi Sağlık Kurumu
…. İstanbul Valiliği Darülaceze Müessesesi Müdürlüğü Hastanesi.
Çıkarılan Kısım
2.2. Sağlık Kurumları
2.2.1. İkinci Basamak Resmi Sağlık Kurumu
…tıp fakültelerinin bulunduğu ilin dışında yer alan uygulama ve araştırma merkezleri (üniversite hastaneleri)

Çıkarılan Kısım
2.2. Sağlık Kurumları
2.2.3. Üçüncü Basamak Resmi Sağlık Kurumu

vakıflara ait eğitim ve araştırma hastaneleri.

Yeni Eklenen
2.2. Sağlık Kurumları
2.2.3. Üçüncü Basamak Resmi Sağlık Kurumu
Bezm-i Âlem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Çıkarılan Kısım
2.3. Sağlık Hizmet Sunumu Bakımından Basamaklandırılamayan Sağlık Kurumları/ Kuruluşları
ç) Muayenehaneler.
d) Kurumca yetkilendirilen işyeri hekimleri

3. SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINA MÜRACAAT VE YÜKÜMLÜLÜKLER

Çıkarılan Kısım – ( 3 nolu vizite kağıdı ile ilgili madde kaldırıldı.)
3.1. Sağlık Hizmeti Sunucularına Müracaat İşlemleri ve Kimlik Tespiti İşlemleri
3.1.1. Sağlık Hizmeti Sunucularına Müracaat İşlemleri (2010 SUT’ta yer alan madde no)
(3) Hizmet akdi ile bir veya daha fazla işveren tarafından çalıştırılan kişilerin, ayakta ve yatarak tedavi hizmeti sağlayan Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularına, işveren tarafından düzenlenen vizite kâğıdı ile müracaat etmeleri zorunludur.

Çıkarılan Kısım – (Aile hekimliğine geçilen illerde müracaat işlemleri maddesi kaldırıldı.)
3.1.1. Aile hekimliğine geçilen illerde sağlık hizmeti sunucularına müracaat işlemleri
2008 sutta yer alan madde tamamıyla kaldırıldı.

Yeni Eklenen
3.1.3. Provizyon İşlemleri maddesinde geçen istisnai hallere 6- Afet ve savaş ile grev ve lokavt hali, maddesi eklendi. Ayrıca, Acil hal, Analık hali, Tıbben başkasının bakımına muhtaç kişi; kavramları tanımlandı.





Yeni Eklenen
3.1.3. Provizyon İşlemleri
İstisnai nedenlerle yapılan müracaatlarda “Genel Sağlık Sigortası Talep Formu” EK-4/B formu tanzim edilecek ve 2 iş günü içerisinde kuruma gönderilecek
(3) Müracaat yukarıda sayılan istisnai nedenlerle yapılmış ise; bu kişiler için sağlık hizmeti sunucularınca SUT eki “Genel Sağlık Sigortası Talep Formu” (EK-4/B) tanzim edilecektir. Bilgileri ve genel sağlık sigortası talep beyanları alınan kişiler için Kurum bilgi işlem sistemi üzerinde ilgili istisnai durum seçilip hasta takip numarası/ provizyon numarası alınarak sadece söz konusu müracaat nedeni ile ilgili sağlık hizmeti sunulabilecektir. Sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenen formlar en geç, kişilerin başvurusunu takip eden 2 (iki) iş günü içerisinde Kurumun ilgili il müdürlüğü veya merkez müdürlüğüne gönderilecektir.

3.1.3.C- Türk Silahlı Kuvvetleri’ ne bağlı sağlık kurumlarının provizyon işlemleri maddesi eklendi.

3.2.1. Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı Tutarlarında değişiklik yapılmadı. Katılım payının tahsilinin nerden yapılacağına dair açık belirtilmeyen durumlara açıklık getirildi.


Çıkarılan Kısım
3.2.4. Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
c) Embriyo freezing işlemi için %30

Yeni Eklenen
3.2.5. Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler maddesine aşağıdaki maddeler eklendi.
(3) 5510 sayılı Kanunun 75 inci maddesinde yer alan afet ve savaş hali nedeniyle sağlanan sağlık hizmetleri için SUT’un 3.2.1, 3.2.2 ve 3.2.3 numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
(17) Kurumca iade alınan tıbbi malzemelerden katılım payı alınmaz.
(18) Polis Akademisi ile fakülte ve yüksek okullarda, Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına okuyan veya kendi hesabına okumakta iken Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına okumaya devam eden öğrencilerden SUT’un 3.2.1, 3.2.2 ve 3.2.3 numaralı maddelerinde tanımlanan katılım payları alınmaz.



Yeni Eklenen – (İlave Ücret Alınması maddesi yeniden düzenlendi ve % 30 luk tavan ibaresi “Kurumca belirlenen oran” olarak değiştirildi. Alınacak fark ücreti hesaplanırken; pakete dahil olmayan malzeme ve ilaçlar ile Ek-8 üzerinden fatura edilen hizmetlerde yine ilaç ve malzemeler hariç tutulacak.
3.3. İlave Ücret
3.3.1. İlave Ücret Alınması
(1) Kurumla sözleşmeli; vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları, SUT ve ekinde yer alan sağlık hizmetleri işlem bedellerinin, SUT eki Ek-8 Listesi üzerinden fatura edilen malzeme ve ilaçlar ile SUT eki Ek-9 Listesi dışında fatura edilebilecek malzeme ve ilaçlar hariç olmak üzere tamamı üzerinden, Kurumca belirlenen oranı geçmemek üzere kişilerden ilave ücret alabilir.
Ayrıca kurumca karşılanmayan sağlık hizmetleri için alınacak ücretler ilave ücret dışında değerlendirilecek. Bu madde yeni eklendi.
(3) Sağlık hizmeti sunucularınca, Kurumca finansmanı sağlanmayan sağlık hizmetleri için talep edilen ücretler, ilave ücret olarak değerlendirilmez.

Çıkarılan Kısım – (1. Madde de “Acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri” maddesi çıkarılarak “acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri” inden nerde yapıldığına bakılmaksızın fark ücreti alınmayacak.
3.3.3. İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri
1. madde “Acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri” kısmı çıkarıldı


Çıkarılan Kısım – (EK-12 ve EK-12/A uygulamaları kaldırıldı)
24.3.4. İstisnai sağlık hizmetlerinde ilave ücret uygulaması (2008 SUT madde nosuna göre) bu madde çıkarıldı.

3.3.4. Otelcilik Hizmetlerinde İlave Ücret Uygulaması maddesi aşağıdaki gibi değiştirildi.
(1) Sözleşmeli sağlık kurumları, tek yataklı, banyolu, tv ve telefonu bulunan odalarda sundukları otelcilik hizmetleri için SUT eki EK-8 Listesinde 510.010 kod ile yer alan “Standart yatak tarifesi” işlem bedelinin üç katını geçmemek üzere kişilerden ilave ücret alabilir. Günübirlik tedavi kapsamındaki işlemler sırasında verilen otelcilik hizmeti için ise en fazla SUT eki Ek-8 Listesinde yer alan “Gündüz yatak tarifesi” işlem bedelinin 3 katına kadar ilave ücret alınabilir. Otelcilik hizmetleri Kuruma fatura edilemez.



4.TEDAVİ HİZMETLERİ TEMİNİ VE ÖDEME ESASLARI
4.2. Finansmanı Sağlanan Sağlık Hizmetlerinin Sağlanma Yöntemleri ve Ödeme Kuralları
Yeni Eklenen – ( SGK tarafından karşılanacak olan teşhis ve tedavi yöntemlerinin belirlenmesi için Sağlık Bakanlığının görüşü alınarak ihtisas komisyonları kurulabilecek.)
4.2. Finansmanı Sağlanan Sağlık Hizmetlerinin Sağlanma Yöntemleri ve Ödeme Kuralları, 2. Madde yeni eklendi
(2) Kurum, finansmanı sağlanacak sağlık hizmetlerinin SUT’ta belirtilen teşhis ve tedavi yöntemlerinin yanı sıra teşhis ve tedavi ile ilgili diğer kurallar ile sağlık hizmeti bedellerinin ödenmesine ilişkin usul ve esasları Sağlık Bakanlığının görüşünü alarak belirleyebilir ve bu amaçla ihtisas komisyonları kurabilir.
Yeni Eklenen – (6. Maddenin sonuna Özel poliklinikler tarafından yazılan reçetelerin aile hekimliğine geçmeyen illerde karşılanacağı cümlesi eklendi.)
(6) Özel polikliniklerin SUT ve eki listelerde yer alan usul ve esaslar dâhilinde reçete edilmiş ilaç bedelleri, aile hekimliği uygulamasına geçilen iller haricindeki yerlerde Kurumca karşılanacak olup aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde karşılanmayacaktır.
(7) ve (8) . maddeler yeni eklendi.
Yeni Eklenen – (11. Maddenin sonuna ekleme)
(11). Madde sonuna ilave; Hekim veya diş hekimleri, sağlık hizmeti sunucusu bünyesinde çalışmakla birlikte bu hekimler tarafından fatura düzenlenerek alınan/sunulan sağlık hizmetleri bu kapsamda değerlendirilmez.
Yeni Eklenen – (14.ve 15. Maddeler yeni eklendi; bu maddeler sağlık raporu bedellerinin ödenme koşullarını belirliyor. )
Yeni Eklenen – ( SUT fiyatlandırmasında puan sistemine geçildi. Sut fiyatlarının nasıl hesaplanacağına dair 16. Madde eklendi.)
(16) Kurumca finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri için Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu tarafından belirlenen Kurumca ödenecek bedeller SUT ve eki listelerde yer almaktadır. Ancak Komisyonca SUT eki EK-7, EK-8 ve EK-9 Listelerinde yer alan işlemler için ödemeye esas puanlar ile katsayı (0,593) belirlenmiş olup işlem bedeli, ilgili puan ile katsayının çarpımı sonucu bulunacak tutardır.
Yeni Eklenen – (EK-10/B ilave olarak ödenecek işlemlere; EK-8 Listesinde “9.5. Moleküler Mikrobiyoloji” ve EK-8 Listesinde “10. Refik Saydam Hıfzıssıhha Paneli” eklendi. )
4.2.1.B- İkinci ve üçüncü basamak sağlık kurumları
4.2.1.B.1- Ayaktan tedavilerde ödeme uygulaması
b) SUT eki EK-8 Listesinde “9.5. Moleküler Mikrobiyoloji” başlığı altında yer alan işlemlerin,
c) SUT eki EK-8 Listesinde “10. Refik Saydam Hıfzıssıhha Paneli” başlığı altında yer alan işlemlerin, bedelleri Kurumca ödenir.


Yeni Eklenen – (Hiperbarik oksijen tedavisi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon, ESWL, ESWT tedavilerinin yapılması durumunda, bu başvurular için "ayaktan tedavide ödeme” yapılmaz sadece EK-9 dan ödeme yapılır.)
4.2.1.B.1- Ayaktan tedavilerde ödeme uygulaması
(8) Ayaktan başvuru sonrasında sağlık raporu ile yapılması gerekli görülen hiperbarik oksijen tedavisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, ESWL, ESWT tedavilerinin, aynı sağlık kurumunda sonraki günlerde yapılması veya bu tedavilerle ilgili başka bir sağlık hizmeti sunucusunda tanısı konulmuş olan hastanın o tanıya ilişkin olarak tedavi amaçlı müracaat etmesi hallerinde, bu başvurular "ayaktan tedavide ödeme” uygulaması kapsamında değerlendirilmeksizin SUT eki EK-9 Listesi üzerinden faturalandırılır.

Yeni Eklenen – (Özel Tıp ve Dal Merkezlerinde acil sağlık hizmetleri branşa bakılmaksızın “Acil” branşı için EK-10/B deki ücretten ödenir.)
4.2.1.B.1- Ayaktan tedavilerde ödeme uygulaması
(10) Özel tıp merkezleri ve dal merkezlerinin vermiş oldukları acil sağlık hizmetlerinin bedelleri uzmanlık dalı dikkate alınmaksızın SUT eki EK-10/B Listesinde “Acil” bölümünde yer alan ücret üzerinden faturalandırılır.

Yeni Eklenen – ( Ayaktan tedavide hizmet başı ödeme yapılacak işlemlere e) ve g) maddeleri eklendi )
4.2.1.B.2- Ayaktan tedavide hizmet başına ödeme yöntemi
(2) İkinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarında
e) Resmi sağlık kurumu bünyesindeki; nükleer tıp, radyasyon onkolojisi, sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp, radyoloji branşlarına tedavi için müracaat eden hastaların tedavisine ve tedavi sonrası takiplerine yönelik poliklinik hizmetleri ile tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji, tıbbi genetik, çocuk genetik hastalıkları branşlarınca verilen poliklinik hizmetleri,
g) Kurum birimlerince sevk belgesi düzenlenmek suretiyle (maluliyet, meslek hastalığı ve kontrol muayeneleri vb.) sağlık hizmeti sunucusuna sevk edilen kişilere sunulan sağlık hizmetleri,
Yeni Eklenen – (2-3-4 üncü maddeler, Yatarak Tedavide ödeme kısmına eklendi.)
4.2.2. Yatarak Tedavilerde Ödeme
(2) 24 saatten kısa süreli yatışlarda yatak bedeli, gündüz yatak bedeli üzerinden faturalandırılır.
(3) Günübirlik tedavilerde SUT eki EK-9 Listesinde yer alan işlemler için gündüz yatak bedeli faturalandırılamaz.
(4) Günübirlik tedavilerde, SUT eki “Sağlık Kurumları Puan Listesi” nde (EK-8) yer alan refakatçi bedeli ödenmez.

Yeni Eklenen –
4.2.2.A- Hizmet başına ödeme yöntemi
(5) Aynı seansta birden fazla işlem yapıldığı durumlarda; maddesine “Yukarıdaki işlemler farklı branşlarda yapılmışsa yüzdelik oranlar 25 puan artırılarak uygulanır.”

Yeni Eklenen – (Maddenin sonuna ekleme yapılmış.)
4.2.2.B-3- Hizmetin iptal olması veya yarım kalması
“Bu durumdaki işlemlerde kullanılmayan malzemeler fatura edilmeyecektir.”
Değişiklik- Ameliyat sonrası kontroller ilgili madde değiştirildi ve medula provizyonuyla ilgili ekleme yapıldı.
4.2.2.B-4- Ameliyat sonrası kontroller ve testler
(1) Hastanın taburcu olduktan sonraki, aynı sağlık kurumundaki aynı branşta; 15 gün içerisinde yapılan ilk kontrol amaçlı muayenesi ve bu muayene sonucunda gerekli görülen rutin biyokimyasal, bakteriyolojik, hematolojik, kardiyolojik (EKG, EKO, efor) ve radyolojik tetkikler tanıya dayalı ödeme işlem puanına dahil olup ayrıca faturalandırılamaz. Söz konusu kontrol muayeneleri için yeni takip numarası alınmayacak olup muayene ve işlemler medula sisteminde bağlı takip numarası alınarak yapılacaktır.

Yeni Eklenen – (Acil Sağlık Hizmetleri maddesi ve bu maddeye bağlı 6 adet alt madde eklenerek acil sağlık hizmetlerinin temin ve ödeme şekilleri belirlendi.)
4.3. Acil Sağlık Hizmetleri; bu madde yeni eklendi.

Değişiklik ve düzenleme - ( Bu maddelerde düzenlemeler yapıldı.)
4.5.2. Organ, Doku ve Kök Hücre Nakli Tedavileri

Yeni Eklenen – (4.5.3-F- maddesi olarak Sünnet eklendi.)
4.5.3. Finansmanı Sağlanan Kişiye Yönelik Koruyucu Sağlık Hizmetleri, maddesine 4.5.3-F- Sünnet eklendi.

Değişiklik ve düzenleme - (İlgili madde değişiklikler yapıldı.)
4.5.4.D- Diyaliz tedavileri
4.5.4.D-1- Hemodiyaliz tedavileri


Yeni Eklenen – (Yeni eklendi.)
4.5.4.D-1-1- Ev hemodiyalizi, bu madde yeni eklendi.

Değişiklik Yok - Anjiografi ve perkütan koroner girişimler de her bir hekim için günlük en fazla 15 işlem bedeli ödenir. (4.5.4.E- İnvaziv kardiyolojik tetkik ve girişimler)

Yeni Eklenen – (Sağlık raporlarının düzenlenmesi maddesi yeni eklendi. Ayrıca seans sınırlaması ve faturalandırma şartları düzenlendi.)
4.5.4.F- Fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri
4.5.4.F-1- Sağlık raporlarının düzenlenmesi
4.5.4.F-2- Fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin faturalandırılması

Yeni Eklenen –
4.5.4.F-5- Spor hekimliği uygulamaları

Çıkarılan Kısım –
2008 SUT ta yer alan 19.8. Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan genetik tetkikler maddesi çıkarılıp yerine 4.5.4.G- Genetik tetkikler (SUT eki EK-8 Listesi “9.6 Tıbbi Genetik” başlığı altında yer alan işlemler) maddesi eklendi ve madde içeriği değiştirildi. Yorum: Genetik tetkikler; 3. Basak Sağlık Kuruluşları ve Bünyesinde genetik tanı merkezi bulunan hizmet sunucuları tarafından fatura edilebilecek. Artık bünyesinde genetik tanı merkezi olmayan özel kurumlar fatura edemeyecekler.

Değişiklik ve düzenleme-( Yüksek risk grubu için belirlenen ücretlerin %10 yerine artık %15 fazlası, ödenecek.)

4.5.4.Ğ- Kardiak risk skorlaması
Yüksek risk grubuna ise listede ilgili kodlar için belirtilen ücretlerin %10 fazlası, üzerinden ödenir.

Yeni Eklenen – (Yoğun bakım tedavisi uygulanmayan günlerde verilen sağlık hizmetleri, hizmet başına ödeme yöntemiyle faturalandırılabilir.)
4.5.4.H- Yoğun bakım tedavisi, maddeye ekleme yapıldı.
Yoğun bakım tedavisi uygulanmayan günlerde verilen sağlık hizmetleri, hizmet başına ödeme yöntemiyle faturalandırılabilir.

Yeni Eklenen – (Anestezi sonrası bakım hizmetleri ödenmez. 6. Madde yeni eklendi.)
4.5.4.H- Yoğun bakım tedavisi, maddeye ekleme yapıldı.
(3)Anestezi sonrası bakım hizmetleri (PACU) için yoğun bakım bedelleri faturalandırılamaz.
(6)ATC kodu “B01AC, B01AD, R07AA” olan ilaçların parenteral formları ile immünsuprese veya immün yetmezliği olan hastalarda ATC kodu “J02AA, J02AC, J02AX” olan ilaçların parenteral formları, ayrıca faturalandırılabilecektir.

Yeni Eklenen – (Meme küçültme ameliyatı, yaş kısıtlaması olmaksızın (belirtilen ICD-10 kodlu hastalıklardan en az birinin varlığının sağlık kurulu raporunda belirtilmiş olması halinde ) kurumca karşılanır.
4.5.4.I- Küçültme mammoplastisi, yeni eklendi.
(1) Meme küçültme ameliyatı, klinik bulgusu olan makromasti hastalarında yaş kısıtlaması olmaksızın, meme büyüklüğüne eşlik eden bulgulardan; “(N64.4), (L30.4), (M54), (M75.9), (M40.1) (M70.8), (E66.8) (E66.9)” ICD-10 kodlu hastalıklardan en az üçünün veya “(Q83.9), (N60)” ICD-10 kodlu hastalıklardan en az birinin varlığının sağlık kurulu raporunda belirtilmiş olması halinde Kurumca karşılanır.

Yeni Eklenen – (FAKO işlemi uygulayacakları hastalar için planlanan işlem tarihini, en az iki gün öncesinde Kurum bilgi işlem sistemi üzerine kaydedeceklerdir. Ayrıca FAKO işlemi, SUT eki EK-9 Listesinde “P617340” kod üzerinden faturalandırılır yani fiyat 650 TL den 410 TL ye düşmüş.)
4.5.4.İ- Fakoemülsifikasyon (FAKO) işlemleri
(1) Kurumla sözleşmeli özel sağlık hizmeti sunucuları, FAKO işlemi uygulayacakları hastalar için planlanan işlem tarihini, en az iki gün öncesinde Kurum bilgi işlem sistemi üzerine kaydedeceklerdir. Kurum bilgi işlem sistemi üzerinde gerekli düzenlemeler yapılıncaya kadar bu hüküm uygulanmaz.
(2) FAKO işlemi, SUT eki EK-9 Listesinde “P617340” kod üzerinden faturalandırılır. Üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularınca söz konusu işlem bedeli, SUT eki EK-9 Listesinde yer alan puana %35 ilave edilerek faturalandırılır.

Yeni Eklenen – Bu madde yeni eklendi.
4.5.4.J- Toplum ruh sağlığı merkezi hizmetleri

6. İLAÇ TEMİNİ VE ÖDEME ESASLARI
7. TIBBİ MALZEME TEMİNİ VE ÖDEME ESASLARI maddeleriyle ilgili çalışma yapılmayacaktır.


Yeni Eklenen – (MEDULA sisteminden alınan provizyonlar la ilgili bu madde yeni eklendi.)
9. FATURALANDIRMA VE ÖDEME
9.1. MEDULA Sistemi
(4) Sunulan hizmete ilişkin MEDULA sisteminden alınan provizyonlar ön izin niteliğinde olup, mevzuat ile açıkça belirtilmediği sürece hiçbir zaman tek başına yeterli sayılmayacak, bunlarla ilgili sisteme eklenememiş diğer kuralların varlığı halinde gerekli kontroller sağlık hizmeti sunucularınca yapılmaya devam edilecektir.

Yeni Eklenen – (Döneminde faturalandırılamayan hizmetler, işleminin bittiği tarihi takip eden en geç 4 ay içerisindeki dönem sonlandırılmasına dahil edilecektir. Vefat eden hastalar manuel olarak fatura edilebilecek.)
9.2. Fatura Düzenlenmesi
9.2.1. Sağlık Kurum ve Kuruluşları Faturalarının Düzenlenmesi, maddeye ilave yapıldı.
“Ancak herhangi bir nedenle döneminde faturalandırılamayan bir sağlık hizmeti olması halinde bu sağlık hizmeti işleminin bittiği tarihi takip eden en geç 4 ay içerisindeki dönem sonlandırılmasına dahil edilecektir. Ayrıca kurumdan kaynaklanan sebeplerden dolayı elektronik ortamda kuruma fatura edilemeyen sağlık hizmet bedelleri ile takip numarası alınmamış vefat eden hastalara manuel olarak fatura edilebilecektir.”

Yeni Eklenen – (Fatura Eki Belgelerle ilgili maddeye ekleme yapıldı.)
9.3. Sağlık Hizmet Sunucuları İçin Fatura Eki Belgeler;
1) Aşağıdaki maddelerde sayılan fatura eki belgeler, incelenme ve ödeme yapılmak üzere Kuruma gönderilecektir. Ancak örnekleme yöntemi ile incelenen işlemlere ait fatura eki belgelerden, örneklemeye düşmüş olanlar Kuruma gönderilecek; örnekleme dışında kalan işlemlere ait olanlar ise ihtiyaç duyulması halinde Kuruma ibraz edilmek üzere sağlık hizmeti sunucularında muhafaza edilecektir. Kuruma gönderilmesi gereken belgelerden elektronik ortamda gönderilmesine başlanılan belgelerin ayrıca basılı olarak gönderilip gönderilmeyeceği Kurumca belirlenecektir.
(2) Sağlık kurum ve kuruluşlarının fatura eki belgeleri;

Yeni Eklenen – (2008 SUT ta yer alan maddeler bu madde altında toplandı ve 10.madde eklendi.)
9.3.2. Sağlık Kurumları İçin Fatura Eki Belgeler;
9.3.2.D- Diğer belgeler;
“10- Takip numarası alınmamış vefat eden hastalar için kurumdan alınan tedavi tarihlerinde müstehak olduklarını belirten belge ve ölüm belgesi.”


Çıkarılan Kısım – (2008 SUT ta yer alan ödemelerin nasıl ve ne zaman yapılacağına dair 3 madde kaldırılmış yerine aşağıdaki madde eklenmiştir. Ödeme Genelgesi kastedilmektir.)
9.5. Ödeme İşlemleri;
(1) Sağlık hizmeti sunucularınca Kuruma teslim edilen fatura ve eki belgeler, Kurumca belirlenen yöntemlere göre incelenir ve ödemesi yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Medula Hakkında Herşey © 2011 Designed by Maiahost Web Hosting introducing the cheapest CPanel Hosting on Fast, Non-Overloaded Shared and Semi-Dedicated Servers