Facebook Facebook Facebook

468x60 Ads

SGK Tarafından Medula Sistemi Doktor Kayıt İşlemi Kullanım Kılavuzu yayınlandı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN
Sağlık Hizmeti Sunucuları tarafından hastanelerinde görev yapmakta olan tabip/diş tabibi bilgilerinin MEDULA sistemine kaydedilmesi ve güncellemesi esnasında sorunlar yaşandığı bildirildiğinden konu ile ilgili kılavuz hazırlanmış ve ekte sunulmuştur.
Önemle Duyurulur.

1. Tesis tarafında kayıtlı olmayan hekimin kaydedilmesi, güncellenmesi, branş eklenmesi ve tesise tanımlanması:

https://medula.sgk.gov.tr/medula internet adresinden kullanıcı adı ve parolası yazılarak sisteme giriş yapılır.
Doktor Kayıt linki tıklanır.
Doktor sorgulama için doktorun T.C Kimlik numarası veya diploma tescil numarası yazılır ve sorgula butonuna basılır.

MEDULA doktor bilgi bankasında doktor kayıtlı ise doktorun bilgileri ekranda görünür.

Bilgileri gelen doktorun üstüne imleç ile gelinir ve tıklanır. Doktorun bilgileri gelen ekran da görülür. Bu ekrandaki iki güncelleme metodundan biri ile doktorun bilgileri güncellenebilir.


Ekranda görünen bilgiler tesisin sorgulamasını yapıp tesise tanımlamak istediği doktora ait ise ‘‘Güncelle’’ butonuna tıklanarak doktor bilgileri güncellenir.

Branş eklemek için ‘‘Branş Ekle’’ linki tıklanır ve gelen ekranda ki ‘‘Sağlık Bakanlığında Tanımlı Branşları İle Güncelle’’ linki tıklanır ve Sağlık Bakanlığında kayıtlı olan branşlarıyla hekimin branş bilgisi kaydedilir.


Branş bilgilerinin kayıt işlemi tamamlandıktan sonra doktora ait sertifika bilgisi de varsa kaydedilmelidir.

Daha sonra hastane tesis ekle seçeneğinden doktorun tesiste çalışmaya başladığı tarihi girerek kaydet tuşuna basar ve doktorun tesise tanımlama işlemi sona erer.


Doktor sorgulama için doktorun T.C Kimlik numarası veya diploma tescil numarası yazılır ve sorgula butonuna basılır. Sorgulama işleminden sonra herhangi bir doktor bilgisi gelmez ise ‘‘Yeni Doktor/Diş Hekimi Ekle’’ seçeneğini tıklanır

arkasından açılan sayfadan diploma tescil veya T.C Kimlik numarasından doktor aranır doktor bilgisi gelir ise b maddesinde belirtilen işlemlerin aynısı yapılır.

2. Görevlendirmeler veya tayinler sonucu oluşan yer değişikliğinin MEDULA sistemine kaydedilmesi;

a. Tayin sonucu gerçekleşen hastane değişikliği; (A hastanesinde çalışan hekimin B hastanesine tayini çıkması durumunda)

A hastanesi MEDULA sistemi üzerinden giriş yaparak ilgili doktora ait ‘‘Bitiş Tarihini’’ girerek MEDULA sistemi üzerinde ilgili doktorun hastanede çalışma süresinin bittiği tarihi beyan eder.
Daha sonra doktorun yeni çalışma yeri olan B hastanesi 1. maddenin b bendinde tarif edildiği şekliyle ilgili doktoru kendi tesisine tanımlar.
b. Görevlendirmeler sonucu oluşan yer değişikliğinin MEDULA sistemine kaydedilmesi; (A hastanesinden B hastanesine görevlendirme)

a maddesinde tarif edildiği şekliyle tesisler görevlendirme ile kendilerine başlayan veya ayrılan hekimlerini sistem üzerinde düzenlemekle yükümlüdürler. Yani görevlendirme sonucu A
hastanesinde B hastanesine gidecek olan doktorun kaydının sisteme işlenme sırasında aşağıda belirtilen sıralama ile hareket etmek gerekmektedir.
i. A hastanesi doktorun görevlendirildiği tarih itibari ile MEDULA sisteminde Bitiş Tarihini girmek zorundadır. Bu tarih sisteme kaydedildikten sonra,

A Hastanesi
ii. B hastanesi doktoru kendisine görevlendirmenin başladığı tarih itibariyle Başlangıç Tarihini kaydedip

B Hastanesi
görevlendirmenin bittiği tarih itibari ile de Bitiş Tarihini sisteme girmeli ki
B Hastanesi
doktorun esas çalışma yeri olan A hastanesi tekrar doktoru kendi hastanesinde Başlangıç Tarihini girerek kaydedebilsin.
A Hastanesi




http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/228c410041d7b806861a87aa504e59d8/medula-doktor-kayit-kilavuz.pdf?MOD=AJPERES

1 yorum:

{ Sigorta Sorgula } at: 12 Mayıs 2020 14:09 dedi ki...

Sgk diş yaptırma ücretini mi merak ediyorsunuz? Tıklayın: sgk diş yaptırma ücreti

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Medula Hakkında Herşey © 2011 Designed by Maiahost Web Hosting introducing the cheapest CPanel Hosting on Fast, Non-Overloaded Shared and Semi-Dedicated Servers